Nyilatkozat

A Vértes Volán Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.vertesvolan.hu oldalon teszi közzé az interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével. Így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a Vértes Volán Zrt. hivatalos közleményei.
Kiegészítő jegy alkalmazása 2013. március 15-től Nyomtatás
2013. február 22.

VV-40/2013. sz. értesítés a Hivatalos Autóbusz Menetrend Komárom-Esztergom megyei kötetéhez

Értesítjük a tisztelt Utazóközönséget, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint Megrendelő döntése alapján 2013. március 15-én (pénteken) üzemkezdettől a Vértes Volán Zrt. alábbi autóbuszjáratai az emeltszintű országos szegmensbe kerültek besorolásra, ezáltal csak kiegészítő jegy váltása mellett vehetők igénybe a teljes szakaszon:

A felsorolt járatok 2013. március 15-től kiegészítő jegy váltása mellett vehetők igénybe utazásra!
A kiegészítő jegy a bérletjeggyel utazó utasok esetében nem alkalmazandó!


Tájékoztató az emeltszintű országos személyszállítási szolgáltatások igénybevételének díjszabási tudnivalóiról:

Emeltszintű országos személyszállítást végző autóbuszjárat igénybevételekor a fizetendő díj a menetjegy díjának és a kiegészítő jegy díjának együttes összege.
Az emeltszintű autóbuszjáratokra szóló kiegészítő jegy díjai itt tekinthetők meg >> 

A kiegészítő díjat ugyanazon utazási távolságra kell megfizetni, mint amilyen távolságra a menetdíjat, kivéve, ha az igénybe vett autóbuszjárat rövidebb távolságon közlekedik emelt szintű járatként, mint amilyen távolságon az utas a járattal utazik. Ez utóbbi esetben a kiegészítő díjat az utazás csak azon útszakaszára és távolságára kell megfizetni, amelyen a járat emelt szintű járatként közlekedik.

A kiegészítő díjból kedvezmény nem vehető igénybe. Az emelt szintű országos autóbuszjárat igénybevételéért a kiegészítő díjat a díjtalan utazásra illetve a kedvezményes utazásra jogosult személyeknek, valamint a teljes árú menetgyeggyel utazóknak, utazási alkalmanként és járatonként külön, teljes áron meg kell fizetniük.

Példák:

A gyermekek felnőtt kísértében 6 éves korukig, és a 65 éven felüli utasok az országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratokon díjtalanul utazhatnak. Emeltszintű országos személyszállítást végző autóbuszjárat igénybevételéért azonban a 3 évesnél idősebb gyermekeknek és a 65 éven felüli utasoknak is kiegészítő díjat kell fizetniük.

A 6 év feletti gyermekek esetében a fizetendő díj a kedvezményes menetjegy díjának és a kiegészítő jegy díjának együttes összege. (Bérletes utazás esetén nem kell kiegészítő jegyet váltani!)

Kivétel:

  • A kedvezményre jogosult hadigondozottak és kísérőjük, valamint a hadiözvegyek az országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratokon díjtalanul utazhatnak. A jogosultak – az 1994. évi XLV. törvény 22. §-a alapján – mentesülnek az emeltszintű országos autóbuszjárat igénybevételéért fizetendő kiegészítő díj megfizetése alól is.
  • Gyermekek felnőtt kíséretében 3 éves korukig.
  • Bérlettel utazók.

 

Az autóbuszjáratok igénybevételének szabályairól további információ a Díjszabási tájékoztatóban található >>

Telefonon további információ szolgálati helyeinken kérhető >>

Autóbuszjáratainkon kellemes utazást kívánunk!
Vértes Volán Zrt.