Nyilatkozat

A Vértes Volán Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.vertesvolan.hu oldalon teszi közzé az interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével. Így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a Vértes Volán Zrt. hivatalos közleményei.
Menetrend szerinti járatok Nyomtatás

Helyi menetrendszerinti személyszállítás

A tatai helyijáratban közlekedő CREDO BC 9,5 típusú autóbuszA Vértes Volán Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján Tatabányán, Esztergomban, Tatán, Komáromban, Oroszlányon és a Fejér megyei Szár községben üzemeltet helyi autóbuszközlekedést.
A hatósági ármegállapító jogkörükben eljárva a viteldíjakat (tarifákat) az önkormányzatok Képviselőtestületei rendeletben határozzák meg. A helyi közlekedés menetrendjének jóváhagyása a települések jegyzőinek hatáskörébe  tartozik. 

A helyi autóbuszjáratok menetrendje >>

A helyi autóbuszjáratok díjszabása >> 

 

Helyközi menetrendszerinti személyszállítás

Az alapítási célnak megfelelően a részvénytársaság működése során elsőbbséget biztosít a helyközi (távolsági) és helyi közforgalmú személyszállítási feladatok ellátásának. Az országos közúti tömegközlekedési hálózat részeként a Vértes Volán Zrt. feladata alapvetően Komárom-Esztergom megye menetrendszerinti személyszállítási igényeinek ellátása. A helyközi közlekedés közösségi igényeket elégít ki, emellett jelentős infrastruktúrapótló szerepet (körzetesített egészségügyi ellátás, iskoláztatás, közigazgatás, kultúra stb.) is betölt. A megye közlekedésföldrajzi adottságai miatt sok településnek nincs vasúti kapcsolata, így a közlekedési szolgáltatás egyetlen módját a helyközi autóbuszközlekedés jelenti.

A megye településeinek belső kapcsolata mellett feladatunknak tekintjük elsősorban a Dunántúl nagyvárosainak közvetlen elérhetőségét biztosító távolsági autóbuszjáratok közlekedtetését. Kiemelt úticélnak számítanak a főváros mellett az ipari központok (pl. Győr, Székesfehérvár, stb.), az egyetemi városok (pl. Szeged, Pécs, Szombathely, Zalaegerszeg, stb.) és a jelentős üdülőhelyek (pl. Balaton, Bük, Hévíz, Sikonda, stb.).

A Vértes Volán Zrt. a helyközi közösségi közlekedési szolgáltatást a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériummal (KHEM) kötött megállapodás (ún. Közszolgáltatási szerződés) alapján látja el. A szerződés értelmében a helyközi közlekedés menetrendjét a közlekedésért felelős miniszter hagyja jóvá, a szolgáltatás díjait miniszteri rendelet szabályozza.

A helyközi autóbuszjáratok menetrendje >>

A helyközi közlekedés díjszabása >>